Hättsjöstugan

entre hattsjostuganfioler vid elden

Malungs folkhögskolas elevförbund är en sammanslutning av studerande och före detta studerande vid Malungs folkhögskola, samt vid folkhögskolan anställda och förutvarande personal och andra för folkhögskolans verksamhet och uppgift intresserade.

Styrelsen, vald av årsmötet 2018-03-08, består av:
Per Åslund (ordförande),
Pentti Suhonen (kassör),
Lars Björlin (sekreterare),
Martina Algotsson (ledamot) och
Bengt-Arne Bertilsson (ledamot),
samtliga tidigare studerande på Malungs folkhögskola.

Elevförbundet brukar anordna trivselkvällar och fiskedagar vid Hättsjöstugan, som ägs och sköts om av Elevförbundet.

bastunRoddbat

Förutom själva stugan finns ett uthus, ett utedass och en vedeldad bastu.

En ny 7,5 lång brygga lades i nedanför bastun 7 juni 2018.

brygga1 brygga2

Det finns två grillplatser utomhus, en uppe vid stugan och en nere vid sjön. I stugan finns kök med gasolspis, sovrum med fyra sängar och ett vardagsrum med öppen spis med värmekamin. I köket finns bara enkel köksutrustning med några kastruller, stekpanna, bestick, lite porslin och kaffepanna. Gasol till köket finns, tar det slut får man meddela vaktmästarna. Ved håller inte elevförbundet med, man får elda med den som finns och ha med sig själv. Tänk på att handskas försiktigt med eld och aska! I sängarna finns madrasser. Övriga sängkläder får man hålla med själv. Det finns enkel städutrustning.

Vatten finns i brunnen. Det är bra om det används rikligt så att det blir cirkulation på det. Sopor tar man med sig och ansvarar för själv. Toapapper får man ha med sig.

Vid sjön finns tre båtar som man kan använda. Det finns ett fåtal flytvästar.

interior hattsjostuganvedbod

Utflyktsmål: På Storön, 1 km NNV från stugan, finns grillplats och slogbod. Hit kan man ta sig med båt på sommaren och genom att gå eller åka skidor på vintern. Ta med isdubbar!

Storön påsk 2018

Bokning och hämtning av nycklar sker via folkhögskolans reception, 0280-143 00, där man också betalar. Så länge man är studerande på skolan lånar man stugan gratis. Sedan kostar det 50:- /dygn/person eller 200:-/dygn/grupp eller 600:-/vecka. Man får välja det som är mest fördelaktigt som hyresgäst.

Den som bokar stugan är ansvarig och kontaktas vid upptäckt av skador eller missförhållanden efter vistelsen och att vederbörande kan komma att debiteras kostnader av reparation/återställande av skadan. Om något oväntat händer under vistelsen så förväntas den ansvarige meddela det, vilket också gäller för skolans kurser.

Välkommen till Hättsjöstugan!

Malungs folkhögskolas elevförbund

sidan hattsjostugan

Hitta hit:

skylt hattsjostugan

Den är belägen vid södra stranden av Hättsjön, 4,7 km från skolan.

Om du kommer söderifrån längs Västerdalsvägen/ E16/66 tar du till höger strax före OK/Q8-macken och följer Backselsvägen 3,4 km tills du kommer till en parkering på vänster hand.

Här finns en skylt ”Hättsjöstugan”. Om du går stigen mot sjön och viker av åt höger efter 150 m så kommer du strax upp till stugan.

Koordinater:

Länk till Hitta.se