Bibliotek

Folkhögskolans bibliotek ligger centralt placerat på skolan i nära anslutning till matsalen. 
Biblioteket är bemannat 10 timmar per vecka med en inhyrd bibliotekarie från Malungs kommunbibliotek. Vi använder samma datorsystem som kommunbiblioteket och gymnasieskolan samt övriga bibliotek i kommunen. På detta sätt har du fullständig överblick över vad som finns på samtliga bibliotek.

Vi ordnar lån från hela landet!

När du söker efter något är du inte bara begränsad till vårt eget bibliotek eller övriga bibliotek i Malung-Sälens kommun. Det som inte finns här lånar vi i första hand hit från Malungs bibliotek eller något annat bibliotek i kommunen. Om det du söker inte finns någonstans i Malung ordnar vi fjärrlån åt dig, d.v.s. beställer detta från bibliotek utanför Malung-Sälens kommuns gränser. Vi har även ordnat lån från andra länder framförallt Norge!

 

Sök i bibliotekskatalogen här

 

Biblioteksråd – du är med och påverkar!

Som kursdeltagare kan du vara med och påverka det som köps in till vårt bibliotek.I biblioteksrådet som har hand om dessa frågor är varje kurs representerad av minst en kursdeltagare som har till uppgift att bevaka just sin kurs intressen. Skolans personal är också representerad av en lärare och naturligtvis är också skolans bibliotekarie med.

Datorer & Internet

På biblioteket finns ett antal datorer med Internet, skrivare, skanner samt möjlighet att använda Skype.